Facebook Messenger

Op zoek naar meer informatie over Facebook Messenger? Op deze pagina vind je meer over het downloaden, installeren en het gebruik van Facebook Messenger.

Facebook messenger downloaden en installeren

Facebook Messenger is beschikbaar voor de nieuwere toestellen namelijk iPhone, Android en Blackberry. Facebook messenger is voor al deze besturingssystemen gratis te downloaden. Dit gaat het makkelijkst via je telefoon zelf. Voor iPhone gebruikers gaat dat via de App store, voor Android gebruikers via de Playstore en Blackberry gebruikers downloaden Facebook Messenger in App world. Een andere handige manier om Facebook Messenger direct op je telefoon te installeren is https://nl-nl.facebook.com/mobile/messenger. Klik op de grote groene knop met de tekst ‘Nu installeren’. Er verschijnt nu een popup waarin jij je telefoonnummer moet invullen en je land moet selecteren. Nadat je dit gedaan hebt ontvang je een link per sms waarmee je Facebook Messenger direct kunt downloaden en installeren. Het is ook mogelijk om met je telefoon te surfen naar fb.me/msgr. Vanaf hier kun je de app direct downloaden. Een goede tegenhangen van Facebook is natuurlijk WhatsApp. Een mooi voorbeeld van deze app is de recent gelanceerde WhatsApp bellen optie.

Het gebruik van Facebook messenger

Nu de app is geïnstalleerd op jouw toestel kun je direct berichten versturen naar je Facebook vrienden. Log eerst in met je Facebook account. Je ziet nu een overzicht met alle berichten die je al eerder verstuurd en ontvangen hebben. Door met je vinger over de rechterkant van het scherm te slepen verschijnt een lijst met jouw Facebook vrienden. Een groen bolletje achter hun naam betekent dat ze online zijn, een telefoontje achter hun naam betekent dat ze ingelogd zijn op hun mobiele telefoon. Je kunt eenvoudig je favoriete Facebook vrienden naar boven slepen. Dit is handig omdat je deze waarschijnlijk vaker een berichtje zult sturen via Facebook messenger. Het versturen van berichten spreekt voor zich. Tik op een van je contacten en er verschijnt direct een toetsenbordje om berichten te versturen. Klik op het ‘plusje’ naast het toetsenbordje om extra content toe te voegen zoals foto’s en smileys. Veel succes bij het downloaden en gebruiken van Facebook Messenger!