Facebook zoeken op naam


Wanneer je een Facebook profiel zoekt en je de volledige naam van deze persoon kent is het een fluitje van een cent. Gebruik hiervoor onze zoekfunctie en tik de voor- en achternaam in van de persoon die je zoekt. Als je eenmaal de juiste naam hebt ingetikt en het bijbehorende facebookprofiel opent, wordt je direct doorgestuurd naar facebook. Hier kan je dan het profiel volledig bekijken!

Een Facebook profiel zoeken op naam is eenvoudig als je de volledige naam van de persoon kent die je zoekt. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je de volledige naam van de persoon die je zoekt niet kent. Je weet misschien alleen zijn of haar voornaam of juist alleen de achternaam van hem of haar. Dit maakt het al een stuk lastiger om deze persoon te vinden. Maar naast voor- en achternaam zijn er andere variabelen waar je op kunt zoeken. Zo is het ook mogelijk te zoeken op woonplaats, school, opleiding of werk. Wanneer je deze termen ook meeneemt in je zoekopdracht wordt de kans natuurlijk veel groter dat jij vindt wat je zoekt. Veel succes met het zoeken naar een Facebook account op naam!

Stap 1: Klik op ‘Zoek naar mensen, plaatsen en dingen’ bovenaan de website.

facebook zoeken stap 1

Stap 2: Tik in deze zoekbalk de voornaam, achternaam en eventueel de woonplaats in van de persoon die je zoekt. Je krijgt nu direct een aantal suggesties fan Facebook. Zit hier niet de persoon tussen die jij zoekt klik dan onderaan op ‘meer resultaten weergeven’

Stap 3: Zodra je op ‘meer resultaten’ geklikt hebt zie je het onderstaande scherm. Links zie je een aantal zoekfilters als ‘alle resultaten’, ‘mensen’ en ‘pagina’s’. Onder ‘alle resultaten’ vind je de zoekresultaten die Facebook het meest relevant vindt. In de praktijk vindt je hier vaak nog niet wat je zoekt. Ga daarom verder naar stap 4.

facebook zoeken stap 2

Stap 4: Omdat jij opzoek bent naar een Facebook profiel klik je links op het tabje ‘mensen’. Zie afbeelding hieronder.

facebook zoeken stap 3

Stap 5: Zodra je op het tabje ‘mensen’ hebt geklikt krijg je een nieuw scherm met alle zoekresultaten. Zie afbeelding hieronder. Hier vind je alle Facebook profielen die voldoen aan jouw zoekopdracht. Facebook zet de profielen waar jij veel gemeenschappelijke vrienden mee hebt bovenaan. De kans dat jij op zoek bent naar een van deze profielen is namelijk groter.

facebook zoeken stap 4

Stap 6: Heb je de gewenste persoon nog niet gevonden? Geen nood. Je kunt nog uitgebreider zoeken op met behulp van een aantal filters. Weet je bijvoorbeeld de woonplaats van het profiel dat jij zoekt? Tik deze dan in bij de filter ‘locatie’. In het voorbeeld hieronder zoeken we op een ‘Piet de Vries’ uit Amsterdam.

facebook zoeken stap 5

Stap 7: Naast woonplaats zijn er nog een aantal filters waarmee je nog specifieker kunt zoeken binnen Facebook. Deze filters zijn ‘opleiding’ en ‘werkplek’. Binnen de filter ‘opleiding’ kun je ook weer kiezen voor een bepaald jaartal waarin deze persoon een bepaalde opleiding volgde. Zie afbeelding hier onder.

facebook zoeken stap 6