4 tips voor Facebook adverteren

Steeds meer bedrijven maken tegenwoordig gebruik van de advertentiemogelijkheden van Facebook. Het instellen van een Facebook advertentie is afhankelijk van de campagne die je wilt laten draaien en je doelgroep. Maar om je toch op weg te helpen hebben we 5 algemene tips verzameld voor het adverteren op Facebook.

Tip 1. Kies de juiste betalingswijze

Facebook maakt gebruik van een maximaal budget dat je zelf kunt instellen bij  het aanmaken van een campagne. Je hebt bij Facebook de keuze uit onderstaande betalingswijzen:

  • Creditcards en betaalkaarten met co-branding (American Express, Discover, MasterCard en Visa) Heb je nog geen creditcard? Ga naar Credit-cardaanvragen.nl voor het aanvragen van een (zakelijke) creditcard.
  • PayPal
  • Bankrekening (automatische incasso)
  • Lokale handmatige betalingsmethoden

Tip 2. Kies een brede doelgroep

Bij het aanmaken van een campagne wordt je al snel verleid om een té specifieke doelgroep in te stellen. Daarom is het belangrijk om je doelgroep eerst goed te onderzoeken en probeer vervolgens een groep te vinden die relevant voor jou en je product/dienst is. Dit zorgt ervoor dat je geen klikken en potentiële klanten misloopt.

Tip 3. Facebook remarketing

Deze tip is erg waardevol. Het gebruiken van Facebook remarketing is zeer krachtig als je gaat adverteren op dit enorm populaire social media kanaal. Het bouwen van remarketinglijsten via Analytics en het plaatsen van Facebook pixel op je website zorgt ervoor dat je target mensen uit deze doelgroep kan bereiken als ze op Facebook zitten. Laat huidige klanten via deze manier opnieuw met jou in contact komen.

Tip 4. Maak advertenties op maat voor Facebook

Het maken en gebruiken van advertenties die passen binnen de newsfeed van Google gebruikers zorgt voor optimaal resultaat bij jou Facebook campagne. Gebruik dus geen saaie advertenties, maar maak interessant, grappige of leuke advertenties. Zorg dat je advertentie een toegevoegde waarde heeft.