Handige weetjes: Facebook gebruik voor computers

Facebook is niet meer weg te denken uit het leven van menig mens. Zo zijn er alleen al in Nederland miljoenen gebruikers. De meeste mensen zijn tevens flink actief en besteden redelijk wat minuten per dag hieraan. Het is mogelijk om Facebook te gebruiken op vrijwel elk elektronisch apparaat, waarvan de meeste mensen het gebruiken op het smartphone, laptop, tablet of computer. Er zijn een aantal handige tips die je kunt toepassen op je Facebook gebruik. Een nieuwe computer bestellen en daar facebook op gaan gebruiken is een uitstekende gelegenheid om een aantal belangrijke tips toe te passen om je privacy en veiligheid te garanderen.

Veiligheid
Wanneer je iets op Facebook plaatst moet je er mee rekening houden dat veel mensen dit kunnen zien. Pas dus op met het plaatsen van bijvoorbeeld vakantieperiodes. Wanneer je op social media deelt dat je in die periode op vakantie bent maak je het criminelen en inbrekers heel makkelijk. Ook al ben je niet bevriend of heb je je profiel afgeschermd er zijn altijd mogelijkheden waarop deze mensen informatie verkrijgen. Daarnaast zijn er nog tal van andere zaken waarmee je rekening dient te houden voordat je iets deelt. Bedenk van te voren dus altijd, iedereen kan meekijken. Een nieuwe computer bestellen en daar facebook zonder goed na te denken op gebruiken, kan ervoor zorgen dat er snel virussen op je computer staan. Zo zijn er bepaalde links die lijken betrouwbaar te zijn, maar indien je erop klikt kan je een computer een virus binnenhalen.

Apps
Veel apps maken het expres moeilijk en tijdrovend om je te registreren. Veel mensen kiezen dan ook voor de makkelijke optie en klikken op het registeren met Facebook. De app krijgt dan toegang tot je profiel en jij hoeft je emailadres en wachtwoord niet in te vullen. Echter vragen de meeste apps veel meer informatie dan dat je weet. Let dus op met welke app je toestemming geeft tot je profiel en wees ervan bewust dat je veel informatie vrijgeeft op deze manier.

Instellingen
Veel mensen hanteren nog steeds de standaard instellingen van Facebook. Echter zijn deze instellingen zo ingesteld dat je veel informatie vrijgeeft en je toestemming geeft voor vele verschillende zaken. Een nieuwe computer bestellen en daar facebook op gebruiken is een goede gelegenheid om eens alle instellingen te bekijken. Facebook maakt dit express heel uitgebreid en onduidelijk waardoor je sneller geneigd bent om niks te veranderen. Echter kun je heel veel veranderen op het gebied van informatie, delen, apps, advertenties en tal van andere zaken.