Veiliger internetten met behulp van VPN-diensten

Internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Best gek als je je bedenkt dat het internet eigenlijk helemaal niet veilig is! mensen kunnen namelijk gemakkelijk en snel aan je gegevens komen. het hebben van alleen sterke wachtwoorden houdt indringers van buitenaf niet tegen. Doordat gijzelsoftware de laatste jaren enorm is gegroeid, kun je het best een back-up maken van je bestanden. Gijzelsoftware varianten versleutelen namelijk al je persoonlijke bestanden. Criminelen vragen hier tot wel honderden euro’s voor om weer bij je bestanden te kunnen komen.

Gelukkig zijn er softwares als VPN-diensten (‘’Virtual Private Network’’ of in het Nederlands ‘’virtueel privénetwerk’’), deze softwares beschermen je gegevens online. Via het internet wordt een versleutelde beveiligde verbinding gemaakt tussen verschillende netwerken of computers. Zo kunnen hackers, overheden of andere internetproviders niet meer zien waar jij mee bezig bent op het internet. Daarnaast wordt via de VPN-server je locatie verborgen. Verbindt nooit zomaar met een openbaar netwerk, deze netwerken zijn vaak niet veilig en slaan al jouw gegevens op. Het gebruik van een VPN-dienst wordt steeds bekender. Mensen zijn zich steeds meer bewust van hun privacy op het internet. De makkelijkste manier om gebruik te maken van een VPN-dienst is door een abonnement af te sluiten bij een bedrijf dat VPN verbindingen aanbiedt. VPNdiensten.nl helpt jou bij het vergelijken van verschillende VPN aanbieders.

VPN-diensten beschermen Facebook

ook beroemde social media platformen als Facebook maken gebruik van VPN-diensten, zodat gebruikers hun internetverbinding kunnen afschermen tegen pottenkijkers. Facebook gebruikt ook de VPN-diensten om inzicht te krijgen in het gedrag van internetgebruikers. Zo staat in de algemene gebruiksvoorwaarden dat de app de gegevens van gebruikers mag verzamelen. Ze kunnen dan zien waar je bent, welke apps je gebruikt en welke websites je bezoekt. Door deze manier hoopt Facebook dat zij apps die een bedreiging vormen voor het platform kunnen opsporen.