3 x deze gadgets helpen je bij een gezonde leefstijl

Een gezonde lifestyle is meer dan gezond en gevarieerd eten en veel bewegen. Om lekker in je vel te zitten, is het belangrijk aandacht te besteden aan zowel je lichamelijke als geestelijke gezondheid. Wie hier bewuste keuzes in maakt, voelt zich fit, sterk, gezond en gelukkig. Hoe? Een paar kleine veranderingen, waar Pinkcube je bij kan helpen, kunnen al een grote stap in de goede richting zijn! 

Kom in beweging

Uiteraard is bewegen een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Het helpt je de dag fris en energiek te beginnen of juist je hoofd leeg te maken aan het eind van een lange werkdag. Een sport die goed is voor lichaam en geest, is yoga. Maar ook fanatiek fitnessen, deelnemen aan een teamsport of regelmatig zwemmen is een goede manier om voldoende te bewegen. En voor wie iets minder fanatiek is, maar wel graag in beweging blijft, is het maken van een wandeling ook een prettige vorm van lichaamsbeweging. Met behulp van een stappenteller, activity tracker of sporthorloge is het mogelijk je bewegingsactiviteit inzichtelijk te maken, doelen te stellen en resultaat te meten. Zo blijf je gemotiveerd om te bewegen!

Eet en drink bewust

Gezond en gevarieerd eten zijn onlosmakelijk verbonden aan een gezonde lifestyle. Wat minstens zo belangrijk is, is het drinken van voldoende water. Zorg daarom dat je altijd een goede waterfles bij je draagt, zodat je gehydrateerd blijft. Eet voldoende verse groenten en fruit, maak onderscheid tussen gezonde en ongezonde vetten en probeer je koolhydraat inname wat te verminderen. Veel water drinken en gezond en gevarieerd eten dragen bij aan een goede weerstand en geven veel energie.

Ontspan

Voor een gezonde lifestyle is het belangrijk een balans te vinden tussen inspanning en ontspanning. Gun jezelf daarom ook momenten van rust en zorgeloos genieten. Een fijn warm bad, een goed boek, sfeervolle kaarsen en een relaxed achtergrondmuziekje uit de speakers kunnen helpen te ontspannen om los te komen van alledaagse beslommeringen en stress.