Wat is een adres?

De aanduiding van een bepaalde locatie wordt ook wel adres genoemd. Deze locatie is meestal een huis of gebouw. Het adres kun je weer onderverdelen in een paar vormen. Zo is er het woonadres dat aangeeft waar een persoon woont. Ook is er het vestigingsadres waar een bedrijf is gevestigd. Dan is er ook nog het postadres en deze geeft aan waar de post bezorgd moet worden. Je kunt nu eenvoudig online een adres zoeken.

Waaruit bestaat een adres?

Een adres bestaat uit een straatnaam en huisnummer. Soms zit hier ook nog letters of cijfers aan vast als toevoeging aan. Verder bestaat het adres uit postcode en plaatsnaam. Soms bevat een facebookprofiel ook de benodigde informatie die je zoekt. Je kunt daarom ook zoeken op facebook.

Verplicht

Als iemand in Nederland op een bepaald adres verblijft, dan is deze persoon verplicht om zich te laten inschrijven bij de gemeente op dit adres. Aan personen die geen vaste verblijfplaats hebben, wordt een briefadres verleent. Een persoon die op twee adressen verblijft, moet zich inschrijven op het adres waar deze het vaakst verblijft. Dit geldt ook voor mensen die meerdere woningen bezitten of huren. Deze personen moeten zich ook inschrijven op het adres waar het vaakst verbleven wordt.

Weetjes

De combinatie van postcode en huisnummer is in Nederland een unieke plek. Je zou dit ook kunnen omschrijven als een verkort adres. Een postcode gevolgd door huisnummer zal dus op het juiste adres aankomen. Als een straat geen naam heeft, wordt de plaatsnaam als straatnaam beschouwd. Dit komt op sommige delen van het platteland nog voor. In België komt dit bijvoorbeeld voor in een aantal dorpen in de Ardennen.