Hoe zorg je dat voedsel altijd op de juiste temperatuur is

Nu het weer warmer wordt, is het belangrijker dan ooit om voedsel koud te bewaren. Als voedsel op de juiste temperatuur wordt vervoerd, bereid en bewaard, kan het langer vers blijven en veilig worden gegeten. Als je voedsel vervoert of gebruikt, zorg er dan voor dat u de nodige voorzorgsmaatregelen neemt om het koud te houden. In deze blogbijdrage geven we enkele tips over hoe u dat goed kunt doen!

Het vervoer van voedsel vanaf de groothandel

Vervoer is een van de belangrijkste factoren als het gaat om het koud houden van voedsel. Het is een vrij eenvoudig proces: bij het kopen van voedselproducten zorg je dat ze in gekoelde vrachtwagens gebracht worden naar de volgende plaats in het proces. Er zijn echter een paar dingen om rekening mee te houden bij het vervoer van levensmiddelen:

  • Zorg ervoor dat je voor je producten geïsoleerde containers gebruikt, zodat ze tijdens het vervoer op een constant temperatuurniveau blijven. Indien mogelijk, koel ze!
  • Het laden en lossen van de vrachtwagens moet altijd snel en op een goed georganiseerde manier gedaan worden. Zo wordt de tijd dat de containers aan warme temperaturen wordt blootgesteld tot een minimum beperkt.

Het bereiden van voedsel

Bij het bereiden van voedsel is het belangrijk ervoor te zorgen dat de temperatuur van het voedsel niet te hoog wordt. Dit kun je doen door ingrediënten vóór het koken altijd koud te bewaren (bv. als je een ingrediënt als kaas of spek in de koelkast hebt liggen en het voor later gebruik nodig hebt). Je werkt ook in een ruimte waar het koel blijft. Kook het voedsel snel en in niet te grote porties om te voorkomen dat je het voedsel te lang op een hoge temperatuur moet houden.

Voedsel bewaren voor het uitserveren

Net zoals het belangrijk is voorzorgsmaatregelen te nemen bij het bereiden of vervoeren van voedsel, moet je ook voorzichtig zijn bij het bewaren ervan. De beste manier om voedsel te bewaren is op een koele, droge plaats. Is dit op een evenementenlocatie denk er dan aan om vrachtwagens te huren met gekoelde trailers. Dit kan bijvoorbeeld bij de Dawsongroup die in heel Europa hun dienstverlening aanbieden. Op deze manier zorg je ervoor dat het voedsel dat je serveert steeds op de juiste temperatuur is.Concluderend is het heel belangrijk om voedsel koud te bewaren om het vers en veilig te houden. Door deze eenvoudige tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je voedsel binnen veilige temperatuurgrenzen blijft.