Influencers en gokken

Het zijn misschien twee dingen die je niet zo snel zou linken, influencers en gokken. Waarom zijn deze toch een zeer gevaarlijke combinatie? Veel kinderen zitten op youtube en instagram en kijken op naar figuren die hier succes op hebben gemaakt met het maken van content. Dit kan in alle onderwerpen zijn maar waar het gokken erbij komt is als influencers promotie gaan doen. Het is een normale practices om tegen betaling op het internet naar je following iets te promoten, dus nu ook blijkbaar gokspelletjes.

Youtubers die gokken promoten

In 2018/2019 waren een aantal controversiële youtubers die aan hun jonge kijkers een bepaalde gokwebsite aanbevolen. Dit deden zij door een video te maken over deze website. Op deze website kon je pakketten kopen voor x aantal geld, hier had je dan de kans uit dat er bepaalde items uitkomen, van fidgets spinners tot yeezies en dure merk tassen. In de video’s wonnen deze influencers in kwestie ook hele grote prijzen. Later kwam het uit dat ze van de website in kwestie een speciale code hadden gekregen waardoor ze meer kans maakte. Later hebben een aantal van de personen in kwestie hun excuses aangeboden maar ik vind het überhaupt niet kunnen dat je een gok website aanbeveelt aan jonge kinderen aangezien de influencers weten wat de gemiddelde leeftijd is van hun volgers. Ik vind dat als volwassene op het internet je moet weten dat een gokverslaving makkelijk is op te lopen en al helemaal als kind. 

Kinderen verleiden

Ja het is dus nu een paar keer al voorgekomen dat youtubers een gokwebsite hebben gepromote aan hun jonge kijkers. Hier heb ik het over een gemiddelde leeftijd van 13-15. Waar een verslaving erg makkelijk is om op te lopen en zeer gevoelig zijn voor gok gerelateerde spelletjes.