Gamen op je favoriete console met deze toffe games

We zijn met z’n allen zo lang binnen geweest de afgelopen maanden dat er een nieuwe crisis voor de deur staat. We hebben alles al uitgespeeld. Elke tombe in Skyrim is fully cleared, de minecraft kathedraal is klaar inclusief meubilair en er is niemand meer over in Assassins Creed, wiens dood onze zak met munten merkbaar laat groeien. Zelfs Link in Breath of the Wild is buiten adem van de zoveelste keer dat hij Zelda heeft gered van Ganondorf. Er is vraag naar iets nieuws. In deze tijd is het verstandig om binnen te blijven en hier volgen de twee spellen dat voor jou een fijne ervaring gaan maken.

Anno 1800

De meeste populaire real time strategy games die we de afgelopen jaren hebben gezien waren remakes van oudere games. Waar is de innovatie? Anno 1800 is het antwoord, met een focus op citybuilding en een interactieve speelstijl houdt dit strategiespel haar spelers op het puntje van hun stoel.
Het verhaal speelt zich af in het industriële tijdperk, hier vind je de eerste industriele machines, maak je koloniën in de nieuwe wereld en zal je als heerser rekening moeten houden met een bevolking die niet zomaar alles doet wat van ze wordt verwacht. Met elke nieuwe technologie heeft de bevolking een nieuwe expertise, en elke nieuwe expert heeft zijn eigen behoeftes. Ontdek de dilemma’s waar de overgrootouders van onze overgrootouders twee eeuwen geleden mee hebben geworsteld. Kan jij het met jouw kennis van onze moderne tijd oplossen? Of was het zonder onze middelen, die alles versimpelen, eigenlijk een stuk ingewikkelder in die zogenaamde goeie ouwe tijd?
Wat Anno 1800 echt leuk maakt is het oog op detail, er zijn zoveel manieren om je stad te optimaliseren, manieren die allemaal bijdragen aan de diepte van het spel zodat je helemaal kan opgaan in de ervaring. Het gevoel van voldoening dat komt wanneer de economie van je eerste stad eindelijk van de grond komt wordt alleen maar beter op het moment dat het opnieuw lukt op je derde kolonie. Zijn acht koloniën te veel om tegelijk te overzien? Dan is er een co-op spelmodus zodat je het samen met je vrienden gewoon kan voortzetten.

Gods and Monsters

Toen de trailer van Gods and Monsters voor het eerst werd getoond op E3 2019 ontstond er gelijk een fanatieke fanbase. De idyllische vibes en vloeiende controls van Breath of the Wild ontmoeten hier het handige geklauter en de spanning die we kennen van Assassins Creed. Het was dan ook een diepe teleurstelling toen de release werdt uitgesteld in het voorjaar van 2020. Maar nu is het zover, de pre-purchase is al te vinden en een beter moment voor een spel als dit is er niet.
Voor wie het nog niet weet, in Gods and Monsters ben jij een held in een klassiek Griekse stijl. De goden zijn prooi gevallen aan Typhon, het dodelijkste wezen in alle Griekse mythologie. In deze reis om de goden in ere te herstellen ontvang je zelf de krachten van de goden om zo op het land en in de lucht de vijanden van het pantheon te bevechten. Niet alleen is dit een leuk verhaal gepaard met comfortabele en snelle gameplay, in veel gevallen klopt dit verhaal precies met de legendes van de Griekse oudheid. Nu nog zijn er afbeeldingen van de god Hermes, wiens schoenen een double jump verschaffen, te vinden op vazen in het Rijksmuseum van Oudheden. De oude grieken kunnen er helaas niet bij zijn, maar wij gaan de launch van dit topspel eindelijk meemaken, mis het niet!